Десетки райони в бразилския щат Рио де Жанейро бяха наводнени, след като проливни дъждове се изсипаха

...
Десетки райони в бразилския щат Рио де Жанейро бяха наводнени, след като проливни дъждове се изсипаха
Коментари Харесай

Най-малко 12 жертви на наводнения в Рио де Жанейро

Десетки райони в бразилския щат Рио де Жанейро бяха наводнени, откакто проливни дъждове се изсипаха над цялата страна. Най-малко 12 души са починали. Проливният дъжд предизвика безпорядък, като наводни домове, болници и пътища. Някои хора са се удавили и загинали при свлачища, а минимум трима са починали след токов удар. Според представители на гражданската защита осем града в щата остават с " доста висок " риск от свлачища. Около 2400 военнослужещи от противопожарната работа на Рио пък бяха мобилизирани за да помагат на жителите и с цел да наблюдават засегнатите региони. Някои хора обаче упрекнаха управляващите в немарливост.

" Чувстваме се като животни. Не е обикновено да живеем по този метод. Всичко е на открито, с цел да можем да го изхвърлим. Хората от кметството ги изнасят. Много е мъчно “, споделя Нисия Мария Франсиско.

Според изказване на гражданската отбрана на Рио управляващите са се намесили в над 200 случая. Националният институт по метеорология на Бразилия миналата седмица предупреди за възможността за проливни дъждове в Рио, Сао Пауло и Минас Жерайс. Според тях те са причинени заради комбинацията от жега, мокрота и области с ниско атмосферно налягане. Учените настояват, че рисковите метеорологични феномени се случват все по-често заради провокираното от индивида изменение на климата. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР